Söka snabblån

Linus Karlsson / 2007-11-02

Är du intresserad av att låna pengar hos ICA går det bra att ansöka direkt via deras hemsida och man får svar omgående. ICA har även en kalkylator där du kan räkna ut din kostnad för ditt lån hos ICA. En bra tjänst för dig som vill ha bra kontroll på din ekonomi.

Det är normalt sett tre olika faktorer som avgör vilken kostnad varje månad ett privatlån innebär för dig som låntagare. Den första faktorn är räntan på privatlånet. Räntan sätts oftast individuellt och du bör försöka förhandla här. Den andra faktorn är hur stort privatlån du tar. Den tredje faktorn är hur lång återbetalningstid lånet får.

För att inte missa dessa kostnader är det bra att verkligen lusläsa villkoren för långivarens lån. Fråga gärna även långivaren om dina beräkningar ser bra ut och att det inte finns några kostnader som du missat ed dina beräkningar av lånet. Att låna pengar ha under de senaste åren förändrats kraftigt. För endast 10 år sedan fanns det endast ett fåtal olika aktörer som vi svenskar kunde vända oss till för ett lån. Idag finns det flera hundratals olika sätt att låna pengar på, allt från snabblån som ett smslån till billån och bolån. Många aktörer på den svenska lånemarknaden är endast specialiserade på en vis typ av lån. Ett praktexempel på detta är bilhandlare som normalt sett endast erbjuder billån.

Vad innebär det för dig som låntagare att låna pengar direkt online via Internet? Det är ungefär samma sak att ansöka online som på en fysisk bank. Långivaren kommer ofta att fråga samma frågor som vid en låneansökan på en bank, detta gäller framförallt för större lån och inte för snabblån som mobillån. Det de kontrollerar framförallt är om du som låntagare har fastjobb, betalningsanmärkningar etc. En fördel med att ansöka om lån online är att du snabbt kan göra många ansökningar snabbt och på det sättet få svar på vika banker som kan erbjuda dig lån och med vilka villkor. Kom ihåg det är gratis att ansöka om ett lån. Bara för att du ansöker om ett lån via Internet eller på en bank betyder det inte att du tar ett lån.

Ett smslån är oftast på mindre belopp, vanligtvis kan du som låntagare låna mellan 500-3000 kr med ett smslån och ett smslån är ett kortsiktigt lån med kort återbetalningstid. Vanligtvis är även smslån räntefria och istället debiteras en fast avgift för lånet. Att ta ett smslån på 3000 kr brukar kosta mellan 500-800 kr i avgift, avgiften för ett lån kan variera kraftigt så kontroller flera olika alternativ innan du bestämmer dig.