Smslån

Leo Eriksson / 2008-02-11

SMSlån har under de senaste åren blivit en stor hit då de lånen man tar genom SMSlån passar det liv många av oss lever idag. Vi har inte längre tid att planera och spara pengar och vi har synnerligen inte tid att vänta på att pengar ska komma i på vårt konto utan vi vill få pengar snabbt, när vi behöver dem och detta är en av de främsta anledningar till att SMSlån eller mobillån som det även kallas har blivit så populärt.

För oss svenskar finns det en mängd olika lån och långivare som vill låna ut pengar till oss. Det är dock mycket man bör tänka på innan man lånar pengar i Sverige. Innan man tar ett lån i Sverige bör man veta vilka förutsättningar man själv har för att ansöka om ett lån i Sverige.

Blancolån har generellt sett lägre ränta än kreditkort och andra lån vilket innebär att det ofta kan vara lönsamt att lösa krediter genom att ta ett blancolån.Om du tar ett lån utan någon säkerhet innebär det att du tar ett blancolån. Blancolån erbjuds av de flesta banker, men oftast endast till personer med stabil ekonomi. Det som krävs för att få låna pengar utan säkerhet är ofta att du som låntagare inte har någon betalningsanmärkning, att du har stabil ekonomi, fast jobb och banken litar på dig helt enkelt.

Det är ofta människor med sämre ekonomi som tar snabblån för att kunna betala tillbaka andra skulder. Detta beteende leder ofta in i en ond cirkel där man tvingas låna mer och mer för att kunna betala tillbaka tidigare lån. Även konsumentverket varnar för snabblån.

För att få låna pengar i Sverige måste du vara 18 år, men det räcker inte endast med åldern utan du måste visa att du har möjlighet att kunna betala tillbaka pengarna för lånet. Därmed är det en stor fördel om du har en fast inkomst. Långivare kontrollerar ofta din finansiella status innan de beviljar dig lånet som du ansökt om. För mer information om att låna pengar och långivare se länkarna.Det finns många saker som du bör tänka på innan du lånar pengar då det i princip alltid finns ett krav på en motprestation av dig som låntagare för att få låna pengar. Denna motprestation brukar normalt sett innebära att du som låntagare är skyldig långivaren att betala avgifter som ränta och ibland uppläggningsavgift för lånet. På senare år har SMSlån blivit populärt och där finns det normalt sett ingen ränta utan endast avgifter.