Låna pengar utan säkerhet med Blancolån

Maja Eriksson / 2008-03-11

Det är mycket vanligt i Sverige att du som lånar pengar utan säkerhet måste ha en borgenär för att din ansökan om blancolån ska godtas. Det är även ofta krav även på borgenären som måste var aöver 18 år, fast inkomst samt ofta inte ha några betalningsanmärkningar.

Blancolån har generellt sett lägre ränta än kreditkort och andra lån vilket innebär att det ofta kan vara lönsamt att lösa krediter genom att ta ett blancolån.Om du tar ett lån utan någon säkerhet innebär det att du tar ett blancolån. Blancolån erbjuds av de flesta banker, men oftast endast till personer med stabil ekonomi. Det som krävs för att få låna pengar utan säkerhet är ofta att du som låntagare inte har någon betalningsanmärkning, att du har stabil ekonomi, fast jobb och banken litar på dig helt enkelt.

Blancolån kallas även för lån utan säkerhet.

Det finns flera olika aktörer som kan erbjuda lån utan säkerhet snabbt och enkelt . Om du ansöker om ett lån över internet kan det ofta gå mycket snabbt, därav namnet snabblån.Det finns flera olika lån utan säkerhet som du som privatperson kan ansöka om, både mindre och större lån. Ett annat ord för lån utan säkerhet är blancolån. Det är oftast en fördel om du inte har någon betalningsanmärkning när du ansöker om ett lån, i synnerhet ett lån utan säkerhet. Det finns många långivare som accepterar låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar, men det är framförallt microlån som mobillån och smslån. Större lån är det oftast större krav för att få beviljat, i synnerhet lån utan säkerhet.

Lån utan säkerhet brukar inte vara så stora då det är en större risk för långivaren att låna ut pengar utan säkerhet. Om det finns en säkerhet för lånet är ju banken försäkrade om att kunna få tillbaka i alla fall en del av lånet. Ett lån utan säkerhet är därför en större risk för långivaren då det saknas någon säkerhet.