Låna pengar utan säkerhet med Blancolån

Oliver Bengtsson / 2008-01-23

Det finns flera olika lån utan säkerhet som du som privatperson kan ansöka om, både mindre och större lån. Ett annat ord för lån utan säkerhet är blancolån. Det är oftast en fördel om du inte har någon betalningsanmärkning när du ansöker om ett lån, i synnerhet ett lån utan säkerhet. Det finns många långivare som accepterar låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar, men det är framförallt microlån som mobillån och smslån. Större lån är det oftast större krav för att få beviljat, i synnerhet lån utan säkerhet.

Blancolån har generellt sett lägre ränta än kreditkort och andra lån vilket innebär att det ofta kan vara lönsamt att lösa krediter genom att ta ett blancolån.Om du tar ett lån utan någon säkerhet innebär det att du tar ett blancolån. Blancolån erbjuds av de flesta banker, men oftast endast till personer med stabil ekonomi. Det som krävs för att få låna pengar utan säkerhet är ofta att du som låntagare inte har någon betalningsanmärkning, att du har stabil ekonomi, fast jobb och banken litar på dig helt enkelt.

För att kunna ansöka om ett lån utan säkerhet krävs det ofta att du inte har någon betalningsanmärkning, att du är myndig och att du har en fast inkomst, pension räknas ofta som fast inkomst. Det underlättar ofta om du ansöker om ett lån utan säkerhet tillsammans med en annan person och tänk på att utnyttja Internet för att finna det billigaste lånet utan säkerhet.

Att låna med aktier är alltså förenat med stora risker som kan sluta med betalningsanmärkningar och stora ekonomiska problem. Du bör vara försiktig och påläst innan du lånar med aktier, aktiebelåning.