Billiga Lån

Ida Petersson / 2008-02-29

För att få låna pengar i Sverige måste du vara 18 år, men det räcker inte endast med åldern utan du måste visa att du har möjlighet att kunna betala tillbaka pengarna för lånet. Därmed är det en stor fördel om du har en fast inkomst. Långivare kontrollerar ofta din finansiella status innan de beviljar dig lånet som du ansökt om. För mer information om att låna pengar och långivare se länkarna.Hos ICA kan man låna upp till 350 000 utan någon som helst säkerhet. Det finns flera fördelar med att låna pengar hos ICA då de inte har några uppläggningsavgifter eller aviavgifter för sina lån. En annan stor fördel är att räntan på ICA:s lån är väldigt låg om man tittar på andra alternativ. Räntan ligger i skrivande stund på endast 5,49%. Räntan på ICA:slån varierar dock kraftigt och kan sträcka sig ända upp till 10,2%.

Lån utan säkerhet brukar inte vara så stora då det är en större risk för långivaren att låna ut pengar utan säkerhet. Om det finns en säkerhet för lånet är ju banken försäkrade om att kunna få tillbaka i alla fall en del av lånet. Ett lån utan säkerhet är därför en större risk för långivaren då det saknas någon säkerhet.

För att få ta ett bil lån krävs det ofta att du inte har någon betalningsanmärkning eller trasslig ekonomi. Det är ofta en stor fördel om du har en fast inkomst, dvs. ett jobb. Du måste vara minst 18 år för att få ta ett lån.

Det är många som inte kan/har problem att få lån hos de vanliga bankerna då de har betalningsanmärkningar eller andra anledningar till att de inte får lån pengar. Under de senaste åren har flera nya kreditaktörer öppnat upp sin verksamhet i Sverige där personer som inte får låna pengar hos de traditionella bankerna kan vända sig för att ansöka om ett små lån.

En stor skillnad mellan snabblån och långsiktiga lån är att vid snabblån är det ofta ett måste att betala tillbaka pengarna på en relativt kort period. Vid långsiktiga lån kan återbetalningstiden löpa livslångt, men vid kortsiktiga lån är det inte omöjligt att återbetalningsperioden är under 30 dagar. Allt beroende på vilken typ av snabblån du väljer att ta.