Beräkna ditt lån

Elias Nilsson / 2008-02-08

Blancolån har generellt sett lägre ränta än kreditkort och andra lån vilket innebär att det ofta kan vara lönsamt att lösa krediter genom att ta ett blancolån.Om du är behov av snabba pengar är smslån ett bra alternativ. Ett smslån är ett lån som kan tas med mobil eller via Internet. En av de största fördelarna med smslån är dess snabbhet. Ofta kan det räcka med 15 minuter från ansökan till pengarna finns på ditt konto. Detta är just vad smslån är bra för, snabba lån.

Innan ett lån mellan långivare och låntagare blir verklighet ska båda parterna komma överrens om vilka villkor som ska gälla för lånet. De viktigaste villkoren för ett lån är normalt vilken avgift (ränta), hur lånet ska amorteras och under hur lång tid lånet är på. Det är stor skillnad i förhandling mellan olika typer av lån. Om du som låntagare ansöker om ett mindre lån som ett snabblån är det ofta mindre förhandling mellan långivare och låntagare än om det är ett långsiktigt lån som ett bolån.

Blancolån har generellt sett lägre ränta än kreditkort och andra lån vilket innebär att det ofta kan vara lönsamt att lösa krediter genom att ta ett blancolån.Om du tar ett lån utan någon säkerhet innebär det att du tar ett blancolån. Blancolån erbjuds av de flesta banker, men oftast endast till personer med stabil ekonomi. Det som krävs för att få låna pengar utan säkerhet är ofta att du som låntagare inte har någon betalningsanmärkning, att du har stabil ekonomi, fast jobb och banken litar på dig helt enkelt.

SMSlån har under de senaste åren blivit en stor hit då de lånen man tar genom SMSlån passar det liv många av oss lever idag. Vi har inte längre tid att planera och spara pengar och vi har synnerligen inte tid att vänta på att pengar ska komma i på vårt konto utan vi vill få pengar snabbt, när vi behöver dem och detta är en av de främsta anledningar till att SMSlån eller mobillån som det även kallas har blivit så populärt.

Vilka är det då som ansöker om lån av pengar? Jo det är de flesta då de flesta någon gång behöver mer pengar än vad man har på sitt bankkonto. Det kan vara när du köper bil eller när du köper bostad eller när du vill bjuda familjen på semester. Anledningarna till att ta ett lån är många. En sak som man dock bör ha klart för sig innan man lånar pengar är det att inga företag lånar ut pengar för att vara snälla utan de gör de för att de ska tjäna pengar på dig som låntagare. Med andra ord vill de ha tillbaka pengarna du lånat plus avgift och/eller ränta på de pengarna.