Att Låna Pengar

Alva Johansson / 2008-02-24

Det finns idag dock flera seriösa aktörer som kan erbjuda dig ett privat lån utan att du har fast jobb eller kräver någon form av säkerhet. Det finns även långivare som kan erbjuda dig privat lån trots att du har betalningsanmärkningar. Generellt sett kan man säga att om man saknar betalningsanmärkningar och man som låntagare kan ge någon form av säkerhet för lånet som en fastighet, bil eller dylikt.

ICA är även mycket flexibla när det gäller lån. Du kan ansöka om ett lån tillsammans med en vän eller partner. Genom att vara två och ansöka om lån ökar era chanser att få lånet ni önskar.

Eftersom olika aktörer tittar på olika faktorer när de bestämmer villkoren för ett lån I Sverige är det viktigt att prata med flera olika långivare innan du tar ett lån, i synnerhet om du tar ett stort långsiktigt lån bör du vara noga med att undersöka flera alternativa långivare.

Det är extremt viktigt att du som låntagare kontrollerar vilka villkor som gäller för snabblånet du är intresserad av. Vilka avgifter finns det? Vilken ränta är det? När ska lånet återbetalas. Ett snabblån ska normalt ses som en kortsiktig lösning. Söker du långsiktiga lösningar bör du överväga ett långsiktigt lån istället för ett snabblån.Ofta när man köper en bil innebär detta att man behöver ta ett lån. Det finns en speciell typ av lån som finns till för just köp av bil, bil lån. Det finns främst två olika sorters aktörer som kan erbjuda dig bil lån. De flesta bilhandlare brukar erbjuda bil lån till för att underlätta för sina kunder att lösa själva finansieringen av bilköpet. Den andra aktören som kan erbjuda bil lån är banker och andra finansiella aktörer, denna gruppen är alltså en tredje part som inte har nåt med själva bilen att göra utan endast lånar ut pengar.

Det är främst personer med dålig koll på sina finanser som söker sig till snabblån och det är lätt att hamna i en ond cirkel med snabblån. Ofta kan man betala tillbaka snabblån med andra snabblån, men detta kan lätt spåra ut varpå ens skulder fortsätter öka och till slut resultera i betalningsanmärkningar. Snabblån ska endast tas för kortsiktiga skulder och i största möjliga mån försöka undvikas.För att försäkra dig om vad den verkliga kostnaden för ett lån kommer bli är det viktigt att noggrant beräkna de olika lånealternativen som du ansökt om eller funderar på att ansöka om. När du beräknar ett lån måste du som låntagare vara noggrann med att se till att du tar med samtliga kostnader för lånet. Missa inte avgifter som vissa långivare försöker dölja för dig.